вівторок, 27 серпня 2013 р.

ПЄРЄДЄЛЬЩІКІ

Дві частини лекції з історії Росії.

Частина Перша
Частина Друга

Пивоваров Юрій Сергійович, академік РАН, професор, доктор політичних наук, голова кафедри порівняльної політології МГУ. Коло наукових інтересів: історія, політичні науки, правознавство.

У самому кінці ви дізнаєтеся, яка між нами Українцями, та вами, москалями пролягає бездонна прірва...
Тезово про першу частину:

*Російська політична та правова культура - ”владоцентрична” [це те, що Доренко казав “народ-женщіна” http://www.youtube.com/watch?v=N7FrJcd6Rz8 не СУБ'єкт історії, а ОБ'єкт історії. Як дєвочка-Лоліта, далі й Набокова згадють, точніше, його папашку. Традиції одначе...] (але на мою думку точніше буде сказати "народ-підарас").
*Західна цивілізація - антропоцентрична.
*Що таке традиції в історії Росії.
*Історія - це наука, але особлива. В цій науці немає законів, як є у фізиці, хімії. В історії є традиції та закономірності. Щоб зрозуміти сьогодення, треба вивчати історичні традиції та закономірності.
*Суспільний лад геть руйнувався двічі за 20 століття.
*Сталінський не бачений досі терор до власного народу. Сьогодні це відгукнулося демографічною руїною.
*Росія жила за рахунок захоплення територій, щороку приблизно на одну Голандію. А потім зменшення. (принцип існування ракової пухлини), на сьогодні територія дорівнює 17 століттю. Всі інститути влади завжди були зорієнтовані на розширення земель, але не здатні існувати на звуженні. (угрофінка на 00:11:33 гарненька, але мене не купиш :) ).
*Тонюній тролінг на тему нанотехнологій.
*Росія селянська країна на початку 20 ст. А вже на кінець 20 ст. - Росія країна урбаністична. Люди просто переселилися. Але не їхні мізки.
*Не дивлячись, що більшу частину життя прожили в атеїстичній країні, Росія однак - християнська країна. [якийсь парадокс]. Це єдине, що Р. об’єднує із Європою і Заходом. З рештою питань - лише розбіжності.
*Тіпічная руская фамілія “Ґе”(? (це - взагалі то українське прізвище :), козел ти старий! :D )).
*Що чи Хто є істина? Звідси Західна цивілізація - антропоцентрична. В Росії релігія - це державна політика, тому не лише влада, а й релігія в Росії - ВЛАДОЦЕНТРИЧНА, за візантійською традицією, бо “латинь нє асілілі.” Тому мова - давньоболгарська. Результат - Ґетто.
*Два мечі. Світська влада<->Церковна влада. Модель Західної цивілізації. Така собі “двопартійність”. В Росії ж - симфонія. Влада й церква злилися, бо резиденції і царя, й головного попа стояли поряд на відміну від Європи, наприклад, - де Ватикан, а де Брюсель.
*Русскую історію сьела русская гєографія. (Бєрдяєв)
*”Ми нє запад і нє васток - ми сєвєр.”(кацапи, записуйте! Норвеги, фіни, шведи мабуть якісь особливі, а може в них тепло, брешуть, гади, шо в них там холодно).
*”Бєз культурной подоснови” (як же тут без України? 00:21:14 угрофінчика таке відкриття вшпилило, мені аж "трохи жалко пацана"...)
*”Малєнькій прібавочний продукт” [думаю, що "малєнькіє мозгі", а не продукт, тут і виросла роль держави, тож, комуняки прийшли не на голе місце, а навіть дуже логічно встали в картину, нижче в кінці другої частини самі побачите].
*Найзначніший вплив - Золота Орда.
*”Монголи здєлалі вєлікоє дело - оні спаслі нас от растлєнного вліянія Запада” [далі буде кручє, терпіння, панове, терпіння.]
*Не переоцінюйте значення монголів, монголи впливали лише на верхівку, на еліту, а народ ніц не знав.(с) Ключєвський. (00:23:23 монгол записує, - гаплик тобі Пивоваров).
*”І когда сєгодняшніє украінскіє історікі говорят: ви москалі нє єсть наслєднікі Кієвской Русі, ето ми на Украінє наслєднікі Кієвской Русі, а ви наслєднікі Золотой Орди. А я скажу - харшо, да. Ми наслєднікі Золотой Орди”
*Кінець моного-татарського іга. 1480 рік. “ХАНСКАЯ СТАВКА БЬІЛА ПЄРЄНЄСЄНА В КРЕМЛЬ”. (кацапи, запишіть собі на лобі). “Русскій вєлікій царь - ето хан”.
*Одна людина з владою все, а решта ніхто. Монгольский тип влади відкидає будь-яку домовленість. (звідси витікає, що всі ті папірці, підписані з москалями - не варті чорнила).
*”В Россіі только тот, что-то означаєт, с кєм я разговаріваю і только пока я с нім разговаріваю”© Павло І. (ну чисто монгольщина! Просто як чіп.) 20 століття - те ж саме!
*Москва третій Рим (церква) - Третій Рейх (світська держава) - Третій інтернаціонал(світсько-візантійська держава).
*Ура - ми богоізбранниє!
*Хто тримає ключі від скриньки, де лежить Істина (теза вище)? У кого ключі? Цар! У Царя! Цар-священник. (00:29:54 фіномонгол зараз розридається).
*Царя раніше бачили часто, а тепер стали бачити двічі на рік. Цар став головним священником, всі мощі святих почали звозити до Кремля, щоб намагнітити це місце “святістю”.
*На початку 20 століття совєцькі люди заявили, що вони хранителі останньої совєцької істини, Третього Інтернаціоналу. Більшовики теж почали показуватися перед народом двічі на рік. 1 травня та 7 листопада, і точно так почали намагнічувати своїми мощами це місце. Лєнін, трунки в кремлівській стіні, могили під кремлівською стіною. Мавзолей.
*Властєсобствєнность. Хто має владу - той має і власність.
*”Хозяін зємлі Русской”(с) Микола ІІ.
*Власність як інституція тут не проросла.
*Закон і благодать - блокування Права.
*Держава Права - Західна модель.
*Зворотний зв’язок з владою: бунти, самоспалювання, втечі на вільні землі, знищення.


Тезово про другу частину:

*Влада як насилля, а не як домовленність. Власність, право лише у того, хто має владу.
*Три епохи російської історії: московська, перебурзька, совєцька.
*І три способи організації еліт.
*Перший спосіб мєснічєство. Єрархія боярських родів за ознакою знатності та близькозті до трону. На кращі посади відбирають за ознаками твого положення в табелі по рангам, а не за твоїм розумовим хистом.
*Федір ІІІ скасовує “мєснічєство” - миттєва загибель московського царства. Виходять мєньшикови лєфорти - в "малінових піджаках", тодішня гопота. З’являється можливість формувати “еліту” за ознакою “вот умєєт стєрвєц!”.
*Гине старий лад.
*Петро І запроваджує “табєль о рангах”. Нова система організації еліт. Поза табелем кар’єру зробити неможливо. Зате давав простим людям зробити кар’єру. До кінця 19 ст. Вона пережила себе. Пітерська імперія валиться.
*Щойно суспільтво перестає розуміти, хто його еліта - все руйнується. І навпаки.
*Совєцька еліта. Третій період. Сталін. Учраспрєди, майбутня номенклатура. Лише ті люди, що перебували в списках райкомів, ЦК могли зробити кар’єру. Сьогодні ти банщик, завтра директор тиру, післязавтра директор заводу - ти маєш уміти все. (оце оксиморон!!! матері його чортів копицю!). Скасована ця система влітку 1990 року - Союза не стало!
*”Сєгодня нєту нікакова способа організаціі еліт”. [Півоваров бреше, курвай сідоволосий. Бо, якщо ти не в ФСБ+РПЦ, то ти не можеш бути в еліті і заодно в Газпромі. Щойно цю норму скасують - Росія повалиться. Також всі ФСБ-шники на московії - фермери-латифундисти, тобто тримають землі, а під ними "кріпаки" ґарують, щойно це буде скасовано - все рухне].
*Діла військові. Три епохи - Московська, Петербурзька і Совєцька.
*15-16 ст - народження Московської військової системи.
*Дмітрій Донской (бугага - Пивоваров смалить!)
*Дворянська кіннота. Як її утримувати? Умовне володіння. Доки ти служиш, доти на тебе кріпосні й працюють. У монголів було таке ж.
*Хто перші кріпосні? Це - дворяни.
*А у дворян другий кріпосний прошарок - селяни.
*Кінець 17 століття - потрібна нова армія. Петро І. Армія рекрутська. Народжується самодержавно кріпосницька система. Усі стають кріпаками у царя.
*Петрівський флот за два роки згнив, а його реформи завдали шкоди більше, аніж принесли користі.
*Третя військова реформа - поразка у Кримській війні. Технологічна відсталість перед Європою. Доправка з Франції паровозами та пароплавами відбувалася швидше аніж з Москви на бричках.
*Почалася нова військова реформа - скасування кріпосного права, бо для такої армії потрібні вільні люди. Ця система існує досі.
*Зараз на Московії балакають про нову військову реформу. Доки її нема, то нічого не змінилося.
*Організація влади.
*Конституція.
*Першу конституція написано в США (брехня - Пилип Орлик написав першим).
*Сперанський пише конституцію 200 років тому і вилітє у заслання на Сибір. :) Розподілення гілок влади. Але Сперанський поставив одну фігура НАД усіма. Імператора (напівзаходи). Історія культура не вписувалися в розподілення владних гілок в Росії. (Павло І)
*1906 рік - перша конституція. За Сперанським знову ж таки як не крути...
*Лютнева революція. Папашка Набокова сотоваріщі пишуть нову конституцію, залишаєтсья все те ж саме, лише над УСІМ стоїть вже не цар, а президент. На відміну від інших конституцій світу, де президента вписано в розподілення гілок влад, в Росії ж - НІ.
*Всіх розігнали більшовики.
*1993 стрільба по білій хаті у москалів.
*Знову з’являється конституція Сперанського з президентом (Єльциним) ПОНАД УСІМА.
*Трєпов. Створити партію влади для контроля за ситуацію.
*Партія влади.
*90-і роки, 20 століття - Партія влади.
*Але це минуло сто років після першої пропозиціх Трєпова про партію влади на початку ХХ ст., і от знову створено партію влади.
*”Росія нє знаєт борьби партій, а знаєт борьбу учрєждєній.”(с) Ключєвський. Партій не буде. Слабке громадянське суспільство - тому причина. Партій народити не може.
*Ленін - нова партія влади. Партія новго тіпа. КПСС. Тотальна влада партії, яка впливає на все. Абсолютна влада. Ти не в партії - значить не у владі.
*ПЄРЄДЄЛЬНИЙ ХАРАКТЄР РОСІЙСКОГО ОБЩЄСТВА.
*18 століття. Бунт Пугачова (Омелі Пугача насправді) показав дуже небезпечні енергії та стихії, що й Пушкін за три покоління після того перелякався в архівах, коли писав свою поему...
*Владні мужі побачили, що за Пугачовим ішли розумні освічені на той час мужики, що вже було побачили світ.
*Переспрямування енергії проти самих мужиків - еголітаризма. Селянська община. Земля ділиться на одиниці. Скільки членів сім’ї, стільки й одиниць землі. Щороку землю перерозподіляли, ділянки тасувалися хаотично щороку. Вся повстанська енергія згоряла під час розподілу між самими ж мужиками. Кулачні бої.
*Для продуктивності сільської роботи - це не найкращий шлях.
*ПЄРЄДЄЛЬНАЯ земля. Земля не моя. Я її не бережу і не дбаю, наступного року все одно перерозподілять і цю одиницію відберуть, то навіщо мені її берегти? Не моя земля. “Воєнноплєнная зємля”(с)
*У 1893 році вирішили ділити землю раз на 12 років.
*Додайте 12 років - маєте 1905.
Додайте до 1905 ще 12, маєте 1917, додайте до 1917 ще 12, маєте 1929 - колективізацію.
[колективізація не спрацювала в Україні - кацапня, записуйте. Ваші моделі на нас ніколи не діяли. Ми навіть ніколи не мали оцієї ПЄРЄДЄЛЬНОЇ системи. Ми навіть слова такого в нашій мові не маємо. Тому ви, krwy, влаштували нам Великий Голод. Ви! Ви, тварі, влаштували нам Великий Голод. І цей хитрий сідий мерин Пивоваров про це сором’язливо мовчить.]
*1905 поразка у війні. Ліві партії ЕСЕРИ починають пропаганду.
*1917 рік - в окопах мільйони мужиків, а там ось-ось почнеться ПЄРЄДЄЛ, а тут більшовики зі своїм “ЗЄМЛЯ КРЄСТЬЯНАМ!”. І всі рвонули по хатах. Фронт упав, почався більшовицький переворот.
*1929 рік - колективізація. І на цьому кінець. 1967 рік. [“На 50-у річницю революції вся Москва стоїть у черзі по хліб”(Нью Йорк Таймз)]
*Починається насильницька урбанізація. До міста прийшли ПЄРЄДЄЛЬЩІКІ.
*”Для руского общєства характєрна ПЄРЄДЄЛЬНАЯ енергія, а не творча”(с) Струве. [Ну сюди ж і ПЕРЄДЄЛКУСТРОЙКУ додайте, такий брєд міг виникнути лише в голові махрового ПЄРЄДЄЛЬЩІКА, або групи ПЄРЄДЄЛЬЩІКІВ].
*Корінь російської корупціїм - ПЄРЄДЄЛЬЩИНА. Не створювати, а весь час ДІЛИТИ.

Оце мета Тайожного Союза на чолі з Кучково. Брать і ПЄРЄДЄЛІВАТЬ.

Додатково:
https://uk.wikipedia.org/wiki/Голіцин_Анатолій_Михайлович
Обман пєрєстройкою.

Немає коментарів:

Дописати коментар